Rødt vil be om at Melkøya-elektrifisering skal behandles av Stortinget

Investeringen er under grensen for petroleumsplaner som må innom Stortinget.
ØNSKER STORTINGSBEHANDLING: Rødt vil at elektrifiseringen av Melkøya skal behandles i Stortinget. Det samme vil Frp. | Foto: Fredrik Varfjell / NTB
ØNSKER STORTINGSBEHANDLING: Rødt vil at elektrifiseringen av Melkøya skal behandles i Stortinget. Det samme vil Frp. | Foto: Fredrik Varfjell / NTB
NTB

Rødt vil at elektrifiseringen av Melkøya skal behandles i Stortinget. Det samme vil Frp.

Det skal investeres 13 milliarder kroner i Snøhvit Future-prosjektet, som blant annet inkluderer elektrifisering av Hammerfest LNG. Elektrifiseringen vil kreve 3 TWh årlig, ifølge Energiteknikk. Dermed forsvinner store deler av kraftoverskuddet i nord.

Saken skal egentlig avgjøres i regjering, siden investeringen på 13 milliarder kroner er under grensen for petroleumsplaner som skal til Stortinget, men Rødt vil kreve at saken tas opp i Stortinget siden det er en så viktig sak og regjeringen er en mindretallsregjering, skriver Teknisk Ukeblad.

Rødt mener elektrifiseringen vil få enorme konsekvenser for landsdelen.

– Mener statsråden at elektrifisering er forenlig med annen industriutvikling i området, og er han enig i at Stortinget bør få saken til behandling? spør Rødts Sofie Marhaug i en interpellasjon, et formelt spørsmål, til olje- og energiminister, Terje Aasland (Ap).

Også Frp ber regjeringen dra i håndbrekket. Frps energipolitiske talsperson Terje Halleland frykter at Nord-Norge vil få «søring»-priser på strøm.

– Skattesystemet gjør at selskapene som investerer i elektrifisering av sokkelen, tjener på det, mens alle andre taper på det, sier Frps energipolitiske talsperson Terje Halleland til Dagbladet.

Han varsler at Frp vil fremme et forslag i Stortinget som gjør at de folkevalgte blir tvunget til å ta stilling til elektrifisering av Melkøya opp mot dagens energisituasjon.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også