Støre: Åpen for å vurdere «alt av løsninger» som kan få ned strømprisene

– Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger, som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. 
ÅPEN FOR ALT: – Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned. Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger, som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer. | Foto: Javad Parsa / NTB
ÅPEN FOR ALT: – Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned. Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger, som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer. | Foto: Javad Parsa / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at regjeringens klare mål er å få ned strømprisene. Men han vil styre unna løsninger som kan skape trøbbel i framtiden

– Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned. Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger, som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer, sa Støre da han talte til Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag.

Både sentralstyret og Arbeiderpartiets statsråder er samlet på Sundvolden Hotel for å sette i gang det nye året og utvikle ny politikk.

Støre vedgår at de gikk ut av 2022 med et lavt nivå på meningsmålingene.

– Vi må ta på alvor at mange velgere er usikre nå. Mange setter seg på gjerdet og vil ha bedre svar fra oss. Blant annet når det gjelder strømpriser: vi har vært vant med at de er lave og stabile, nå har de i over ett år vært høye og ustabile, sier statsministeren.

– I gang med hovedjobben

Han sier at det klare politiske målet til regjeringen er å få ned strømprisene på sikt.

– Vi er i gang med hovedjobben, nemlig å legge til rette for mer fornybar kraft. Samtidig må vi dempe prispresset her og nå, sier Støre.

Han viser til at kraftselskapene har fått tydelig beskjed om å fylle vannkraftmagasinene, og at fastprismarkedet for næringslivet er i ferd med å komme på plass.

– Og så gir vi strømkundene Europas beste strømstøtte på 75 milliarder kroner i 2022 og 2023. I år og neste år bruker vi like mye på strømstøtte som vi bruker på å gi alle barn og unge grunnskole hvert år, sier Støre.

Medlemsvekst i Ap

Selv om Arbeiderpartiet har slitt på målingene de siste månedene, trekker Støre fram to lyspunkter.

– Vi går ut inn i 2023 med medlemsvekst og flere tusen som har meldt seg som kandidater for Arbeiderpartiet til kommune- og fylkestingsvalget til høsten, sier han.

Nå er han klar for å «mobilisere laget maksimalt» fram mot lokalvalget til høsten.

Han ønsker at Arbeiderpartiet skal kjennetegnes av følgende i valgåret:

  • Trygg styring.
  • Sterkere fellesskap.
  • Og vi skal være til å stole på

Skal diskutere vedtekter

Arbeiderpartiets sentralstyre er samlet til møte både mandag ettermiddag og tirsdag formiddag. I løpet av møtet skal de blant annet diskutere vedtektene i partiet, noe et utvalg nå har vurdert.

Eventuelle endringer i vedtektene kan få betydning for tidligere nestleder Trond Giske og hans hurtigvoksende lokallag i Trondheim. Vedtektene regulerer blant annet hvor mange delegater lokallagene får sende til landsmøter.

I tillegg skal sentralstyret diskutere hvem som skal sitte i partiets valgkomité, som skal finne kandidater til partiets toppledelse fram mot landsmøtet. Det er usikkert om de vil konkludere om dette i løpet av møtet.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også