I forrige uke kom mesteparten av produksjonen i Sør-Norge fra magasiner som kan lagre vann til vårsmeltingen

Fallende temperaturer og økt eksport bidro til å redusere fyllingsgraden med 3,4 prosent. 
NEDGANG: I uke 49 ble det produsert 992 GWh fra magasiner i Sør-Norge som i stor grad kan lagre vann til vårsmeltingen. Illustrasjonsbilde. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
NEDGANG: I uke 49 ble det produsert 992 GWh fra magasiner i Sør-Norge som i stor grad kan lagre vann til vårsmeltingen. Illustrasjonsbilde. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Temperaturene falt forrige uke og strømforbruket gikk opp over hele landet. Det var også høy kraftproduksjon, og i Nord-Norge (NO4) var produksjonen den høyeste for denne uken de siste fem årene, sier Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i deres ukentlige kraftsituasjonsrapport

Oversettelsesresultate

I uke 49 ble det produsert 992 GWh fra magasiner i Sør-Norge (NO1, NO2 og NO5) som i stor grad kan lagre vann til uke 14, eller lengre. Dette utgjør 63,8 prosent av det innrapporterte produksjonsvolumet, og 418 GWh mer enn forrige uke. 

«Tappesesongen har startet og det er forventet at produksjonen fra magasiner som kan lagre vann over en lengre tid, nå vil utgjøre en større andel av totalproduksjonen i sørlige Norge, enn det som var tilfelle i perioden før tappesesongen kom ordentlig i gang» skriver NVE.

Magasinfyllingen gikk ned med 3,4 prosentpoeng og er nå 3,5 prosentpoeng under medianen. Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra NVE.

Tilsig var på 40 prosent av normalen, og det forventes en nedgang på tilsig i inneværende uke.

Den samlede fyllingsgraden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 75,3 prosent. Det er magasinene i Sørvest- og Midt-Norge som trekker ned. Fyllingsgraden i Nord-Norge, Østlandet og Vestlandet er fortsatt over medianen.

Ukeprisen i Sør-Norge var 356 øre/kWh forrige uke, en økning på 16,5 prosent fra uken før. Prisene nord på kontinentet økte også, og var på omtrent samme nivå som i Sør-Norge. 

I Midt- og Nord-Norge (NO3 og NO4), og i Nord-Sverige og Finland falt prisene. En årsak til dette var en klar økning i vindkraftproduksjonen i de nordlige prisområdene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også