Ordfører: — Vi kan ikke akseptere lik skatteøkning for selskap som ikke har hatt ekstra høye strømpriser

Volda kommune kritisk til at også strømselskaper i NO3 og NO4 må betale økt grunnrenteskatt.
URETTFERDIG SKATT: Volda kommune kritisk til at også strømselskaper i NO3 og NO4 må betale økt grunnrenteskatt. | Foto: Anders Lie Brenna
URETTFERDIG SKATT: Volda kommune kritisk til at også strømselskaper i NO3 og NO4 må betale økt grunnrenteskatt. | Foto: Anders Lie Brenna

Økt grunnrente og høyprisbidraget skal øke statens inntekter for å dekke opp for økte kostnader i forbindelse med strømkrisen. Nå skriver lokalavisen Møre at Volda kommune reagerer på at kraftselskaper i deres prisområde skal skattlegges hardere selv om de ikke har opplevd høye strømpriser.

— De svært høye strømprisene er et sørnorsk fenomen som gjelder for prisområdene NO1, NO2 og NO5. Her hos oss i NO3 og i Nord-Norge NO4, har både produsenter og forbrukere hatt normale og tildels lave strømpriser i 2021 og 2022, skriver ordfører Sølvi Dimmen i en høringsuttalelse, ifølge lokalavisen Møre.

— Vi kan ikke akseptere lik skatteøkning for selskap som ikke har hatt ekstra høye strømpriser. Dette får utilsiktede utslag med uheldige konsekvenser for kraftselskap i lavprisområder, skriver Dimmen.

Volda kommune reagerer også på høyprisbidraget. Der skriver de at de må utformes slik at det ikke fører til tap for kraftselskaper i NO3 og NO4.

Der har regjeringen nå tatt grep, og sagt at høyprisbidraget skal regnes ut fra et månedlig gjennomsnitt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også