Resultathopp for Hydro - men preges fortsatt av europeisk uro

– Solide økonomiske resultater, sier Hydro-sjefen om ferske kvartalstall.
NYE TALL: Hydro la frem tallene for tredje kvartal. Her er konsernsjef Hilde Merete Aasheim (til venstre) med Brooke Washabaugh i Hydro Aluminium Metal. | Foto: Hydro
NYE TALL: Hydro la frem tallene for tredje kvartal. Her er konsernsjef Hilde Merete Aasheim (til venstre) med Brooke Washabaugh i Hydro Aluminium Metal. | Foto: Hydro

Tirsdag la selskapet frem sine ferske tall for tredje kvartal. Det justerte driftsresultatet var på 9,7 milliarder kroner, sammenlignet med 7,2 milliarder i fjorårets tilsvarende periode.

Omsetningen endte på 52,4 milliarder, en stigning på over 15 milliarder fra tredje kvartal i 2021.

Høyere all-in metall- og aluminapriser, CO2 -kompensasjon og positive valutaeffekter bidro positivt til inntjeningen, men ble delvis utlignet av høyere faste kostnader og råvarekostnader oppstrøms, skriver selskapet.

Hydro leverte et resultat før skatt på 8,1 milliarder kroner - opp fra 1,6 milliarder i tredje kvartal i fjor.

– Hydro leverer solide økonomiske resultater, samtidig som vi har god framdrift på gjennomføring av selskapets strategi. Kombinert med langsiktig tilgang på råvarer og energi gir dette et solid fundament for å manøvrere under mer ustabile økonomiske forhold, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en melding tirsdag morgen.

Selskapet peker på at krigen i Ukraina, høye priser på energi og bekymring knyttet til inflasjon og økende renter gir fortsatt usikkerhet, og påvirker utsiktene til vekst i 2022 og 2023.

Meldingen nevner også at det er noe usikkerhet knyttet til enkelte høykostanlegg for aluminiumproduksjon, ettersom høye globale priser på energi svekker etterspørselen og legger press på smelteverksmarginene.

«Som følge av dagens krevende markedsforhold har Hydro justert kapasiteten i henhold til etterspørselen i markedet, og fortsetter arbeidet for å sikre en robust virksomhet, med vekt på å redusere kostnader og sikre effektiv drift», skriver de.

Selskapet leverer blant annet produkter til vindindustrien. I september i år inviterte Hydro og Eviny seg selv til olje- og energiminister Terje Aasland. Hensikten var å «diskutere kraftsituasjonen og særlig behovet for å utvikle vindkraft der det er lokal støtte».

Kort tid etter introduserte regjeringen den nye skattepakken på vann- og vindraft.

– Dette var ikke et tema i dette møtet og statsråden gav ingen signaler om denne skattepakken, sa Olav Magnus Linge, som har tittelen Head of Government Affairs i Hydro, til EnergyWatch den gang.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også