Russland forlenger kutt i oljeproduksjonen

Forlenger marskuttet på en halv million fat per dag til slutten av juni.
FORLENGER KUTT: Russland varslet kutt på 500.000 fat olje per dag i mars. Nå forlenges kuttene til å gjelde ut juni. | Foto: AP Photo
FORLENGER KUTT: Russland varslet kutt på 500.000 fat olje per dag i mars. Nå forlenges kuttene til å gjelde ut juni. | Foto: AP Photo
NTB

Kuttet i Russlands oljeproduksjon på 500.000 fat per dag forlenges til slutten av juni, ifølge visestatsminister Aleksandr Novak.

Han begrunner tirsdag avgjørelsen med den «nåværende markedssituasjonen».

I forrige måned varslet Russland at oljeproduksjonen skulle kuttes med 500.000 fat per dag i mars. Begrunnelsen var pristaket på russisk olje som vestlige land har innført, som en reaksjon på invasjonen av Ukraina.

Prosessen med å redusere produksjonen er ennå ikke fullført, ifølge Novak. Han sier det nye produksjonsnivået vil bli nådd i løpet av de nærmeste dagene.

Kunngjøringen fra Novak, visestatsminister med ansvar for energisaker, siteres av russiske nyhetsbyråer. 500.000 fat er omtrent 5 prosent av Russlands samlede daglige oljeproduksjon.

Etter invasjonen av Ukraina har vestlige land innført omfattende sanksjoner mot Russland og redusert importen av russisk olje. Samtidig har Russland strupt eksporten av gass til EU.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også