Rystad Energy tror på toppår for leverandørindustrien i 2025

Spår markedsverdier på tusen milliarder kroner om to år. 
TROR PÅ OPPSVING: Rystad er positive på leverandørenes vegne. Her ved Troll-feltet. | Foto: Aker Solutions
TROR PÅ OPPSVING: Rystad er positive på leverandørenes vegne. Her ved Troll-feltet. | Foto: Aker Solutions

– Verdensomspennende aktører blant olje- og gass-leverandørene kan vente seg en versjon av bibelfortellingen om faraos drøm om syv års fete og syv magre år - bare i motsatt rekkefølge. Alle tegn tyder på at 2022 var starten på en ny super-syklus for leverandørindustrien, sier Rystad-partner Audun Martinsen i en ny analyse.

De peker på at 2022 ble et vendepunkt etter noen tunge pandemiår, med høye olje- og gasspriser, der industrien økte sine investeringer med 20 prosent.

Selv om det ventes syv gode år, pekes det på at leverandører passer på å ikke overinvestere i mer kapasitet enn nødvendig, for eksempel rigger og skip.

«Resultatet er bedre priser for leverandørene - de siste 12 månedene har drevet opp prisene for offshore- og landrigger, skip og undervannsinstallasjoner til nivåer vi ikke har sett på det siste tiåret», står det i analysen.

Rystad mener nøkkelen for leverandørindustrien, spesielt innen oljesektoren, er å fortsette å utvide kompetansen til nye områder, blant annet hydrogen, havvind, geotermisk energi, og karbonfangst og -lagring.

Analyseselskapet mener de ser et leverandørmarked verdt 1 trillion dollar i 2025. Beløpet tilsvarer tusen milliarder norske kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også