Stillasbygging på Mongstad gjenopptas etter arbeidsulykke

– Petroleumstilsynet opplyste oss nettopp at vi har etterkommet pålegget og at arbeidet kan gjenopptas.
GJENOPPTAR STILASARBEIDET: – Petroleumstilsynet opplyste oss nettopp at vi har etterkommet pålegget og at arbeidet kan gjenopptas. | Foto: Anders Lie Brenna
GJENOPPTAR STILASARBEIDET: – Petroleumstilsynet opplyste oss nettopp at vi har etterkommet pålegget og at arbeidet kan gjenopptas. | Foto: Anders Lie Brenna
NTB

Petroleumstilsynet har godkjent tiltak gjort ved Mongstad, slik at stillasbyggingen kan gjenopptas. Aktiviteten ble først stanset etter en fallulykke.

Petroleumstilsynet (Ptil) gransker ulykken der en mann ble alvorlig skadd etter fall fra et stillas han monterte på Equinor Mongstads raffinerianlegg. Stillasbyggingen ble midlertidig stanset fredag, men er nå gjenopptatt, melder Bergens Tidende.

– Beerenberg Services AS har ikke prosedyrer som i tilstrekkelig grad håndterer risiko knyttet til montering, demontering og endring av stillas av denne typen, skrev Ptil på sine nettsider.

Klokken 12 mandag opplyser pressekontakt Ingrid Lovise Færøyvik i Beerenberg at endringer er gjort.

– Petroleumstilsynet opplyste oss nettopp at vi har etterkommet pålegget og at arbeidet kan gjenopptas, sier Færøyvik.

Ptil gransker for øyeblikket ulykken der en mann falt 23 meter under stillasbygging 18. januar. Han landet på et betongdekke og ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader.

Mannen er ansatt i selskapet Beerenberg, men det er Equinor som er ansvarlig i saken.

Ptil skrev i sitt opprinnelige pålegg at «det er en umiddelbar og reell fare for liv og helse knyttet til bygging av stillas på Mongstad.»

– Det kjenner vi oss ikke igjen i, sier Færøyvik til BT.

Hun understreker at selskapet har samme målet som Ptil: å finne årsakene til hendelsen og eventuelle lærepunkt, slik at det ikke skjer igjen.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også