Reuters: Russisk olje fraktes til Asia på kinesiske supertankere

– Siden prisene på Ural-olje ligger godt under pristaket, er handel med oljen i bunn og grunn helt legitimt.
RUSSISK OLJE: Pristaket på olje gjør at oljen sendes til Asia. | Foto: AP Photo
RUSSISK OLJE: Pristaket på olje gjør at oljen sendes til Asia. | Foto: AP Photo
NTB

Minst fire kinesiskeide supertankere frakter russisk råolje til Kina, ifølge Reuters. Pristaket på olje som EU og G7 har innført, gjør handelen vanskeligere.

Pristaket er på 60 dollar fatet for mottakere av russisk olje som fraktes sjøveien. Selges oljen for mer, forbys tjenester som forsikring, finansiering og teknisk assistanse.

Siden det dermed kan være vanskelig for Russland å skaffe transporttjenester i vestlige land, har de inngått avtaler med andre. Kina, som er verdens største importør av olje, har fortsatt sine kjøp fra Russland.

Olje fra havner vest i Russland skal lastes om til supertankerne Lauren II, Monica S, Catalina 7 og Natalina 7, skriver Reuters. De har gått gjennom åpne databaser og informasjon fra analyseverktøyet Eikon.

Alle skipene er registrert i Panama og skal til Kina. De er eid og drives av selskaper i Kina, blant annet i Hongkong.

Et annet skip, São Paulo, som er eid og drevet av Kypros-baserte Rotimo Holdings Ltd., er ifølge Reuters på vei til India med olje.

På grunn av manglende offentlig informasjon om eier- og driftsselskaper, har nyhetsbyrået ikke kunnet komme i kontakt med dem.

– Siden prisene på Ural-olje ligger godt under pristaket, er handel med oljen i bunn og grunn helt legitimt, sier et medlem av ledelsen i et kinesisk fraktselskap.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også