Støre: – Det er i vår felles interesse at det europeiske energimarkedet er stabilt

Statsministeren snakket om energi med von der Leyen og Macron.
Jonas Gahr Støre (i midten) møtte Ursula von der Leyen og Emmanuel Macron mandag kveld. | Foto: Michel Euler / AP / NTB
Jonas Gahr Støre (i midten) møtte Ursula von der Leyen og Emmanuel Macron mandag kveld. | Foto: Michel Euler / AP / NTB

– Det er i vår felles interesse at det europeiske energimarkedet er stabilt, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter et møte i Paris mandag.

Møtet var en arbeidsmiddag der Støre møtte Frankrikes president og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Temaer var krigen i Ukraina og energikrisen i Europa.

– Krigen i Ukraina rammer først og fremst det ukrainske folk, som kjemper for sin frihet. Ukrainerne går en kald vinter i møte fordi det russiske regimet har ødelagt veldig mye av strømforsyningen der. I tillegg rammes Europa av høye energipriser som følge av bortfallet av russisk gass. Det er i vår felles interesse at det europeiske energimarkedet er stabilt, og vi snakket om hvordan vi kan få det til, sier Støre i en pressemelding.

– Et mer stabilt energimarked i Europa vil bidra til å holde strømprisene lavere også hjemme i Norge, legger han til.

Regjeringssjefene i EU møtes senere i uken for å diskutere tiltak for å stabilisere energimarkedene i Europa. Norge er nå den største gassleverandøren til Europa.

– Det er viktig at vi som en stabil og pålitelig energileverandør får delt norske synspunkter før EUs toppmøte. Ukrainerne er helt avhengig av vestlig støtte. Russland forsøker å skape splid mellom landene som støtter Ukraina, blant annet ved å bruke energi som våpen. Det skal de ikke lykkes med. Derfor er det viktig at Norge har tett og god kontakt med våre allierte og handelspartnere i Europa. Møtet i kveld var både nyttig og viktig, sier Støre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også