Utnevnt til ny konserndirektør i Equinor

Philippe François Mathieu erstatter Al Cook som konserndirektør for leting og produksjon internasjonalt.
NY STILLING: Philippe François Mathieu tar over jobben til Al Cook som konserndirektør for leting og produksjon. | Foto: Arne Reidar Mortensen / Equinor
NY STILLING: Philippe François Mathieu tar over jobben til Al Cook som konserndirektør for leting og produksjon. | Foto: Arne Reidar Mortensen / Equinor

Mathieu begynner i sin nye stilling 1. januar.

– Jeg ser veldig frem til å gå inn i konsernledelsen for å videreutvikle vår internasjonale portefølje, som har en viktig rolle for å realisere Equinors strategi i energiomstillingen, sier Mathieu i en melding mandag ettermiddag.

Han er i dag direktør for konsernstrategi. Tidligere har han også vært direktør for felles driftsstøtte i undersøkelse og produksjon i Norge fra 2016 til 2019, direktør for konsernfinans fra 2014 til 2016 og direktør for forretningsutvikling i midtstrøm-organisasjonen fra 2011 til 2014. Han har også vært utstasjonert i Algerie.

– Jeg er svært glad for å ønske Philippe velkommen til konsernledelsen. Han har bred bakgrunn fra flere topplederstillinger, og har bidratt til å forme Equinors oppdaterte strategi og ambisjonen om å bli et ledende selskap i det grønne skiftet. Jeg er trygg på at han vil lede EPI inn i framtiden og ta med seg verdifulle perspektiver til konsernledelsen, sier konsernsjef Anders Opedal i meldingen.

Mathieu begynte i selskapet i 1995. Han erstatter Al Cook som konserndirektør for leting og produksjon, etter at det ble kjent at Al Cook slutter i jobben i april. Han skal bli toppsjef i diamantgiganten De Beers.

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også