USA skal eksportere mer gass til Storbritannia

USA planlegger å eksportere minst 9–10 milliarder kubikkmeter flytende naturgass (LNG) til britiske gassterminaler i 2023.
DOBLER LNG-LEVERANSER: USA skal levere 9-10 bcm LNG til britiske gassterminaler i 2023. | Foto: Leon Neal/Pool Photo via AP
DOBLER LNG-LEVERANSER: USA skal levere 9-10 bcm LNG til britiske gassterminaler i 2023. | Foto: Leon Neal/Pool Photo via AP
NTB

USA kommer til å trappe opp gasseksporten til Storbritannia neste år slik at landet blir mindre avhengig av russisk energi.

Avtalen ble onsdag kunngjort i en felles uttalelse. Der går det fram at USA planlegger å eksportere minst 9–10 milliarder kubikkmeter flytende naturgass (LNG) til britiske gassterminaler neste år. Det er over dobbelt så mye som i 2021.

– Dette partnerskapet kommer til å senke prisene for britiske forbrukere og bidra til å få slutt på Europas avhengighet av russisk energi en gang for alle, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak.

USA og Storbritannia har inngått et nytt samarbeid om energisikkerhet som ifølge landene har som mål å redusere verdens avhengighet av russisk energieksport, stabilisere energimarkedene og trappe opp samarbeid om energieffektivitet, atomkraft og fornybar energi.

Det er også etablert en arbeidsgruppe som skal styre samarbeidet, og som har sitt første møte torsdag denne uken.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også