Subsea 7: – Vi ser en akselerering i bransjen

Etter at skatten ble betalt gikk Subsea 7 nesten i null. Likevel sier administrerende direktør John Evans at selskapet ser en akselerering i oljeservicebransjen.
FORVENTER VEKST: Subsea 7 leverte nullresultat, men ser vekst i oljeservicebransjen. | Foto: Subsea 7
FORVENTER VEKST: Subsea 7 leverte nullresultat, men ser vekst i oljeservicebransjen. | Foto: Subsea 7

Subsea 7 la torsdag morgen frem tall for tredje kvartal. Selskapet hadde driftsinntekter på 1,40 milliarder dollar i tredje kvartal, ned fra 1,45 milliarder samme kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 117 millioner dollar, mot fjorårets 141, 4 millioner dollar.

– Vi ser en akselerering i bransjen, sier administrerende direktør John Evans i digital pressekonferanse hvor EnergiWatch deltok.

Før skatt er inntektene på 27,2 millioner dollar, en kraftig nedgang fra 106,4 millioner dollar i tredje kvartal 2021. Etter skatt gikk selskapet 100.000 dollar i minus, mot 45,1 millioner dollar i pluss i fjor.

Om utsiktene fremover skriver Subsea 7 at det er robust støtte på lang sikt både for tradisjonell og ny energi, delvis på grunn av det økte fokuset på europeisk energisikkerhet. Etter en lengre periode med underinvesteringer i olje- og gassindustrien, ser Subsea 7 en gradvis og varig forbedring i etterspørselen etter subsea-tjenester.

– Innen olje og gass så har vi en rekke posisjoner i prosjekter i Norge, som vi forventer å settes i arbeid i Q4 eller tidlig Q1 neste år. Dette er assosiert med at vi støtter både Equinor og Aker BP i arbeid relatert til skattelettelse som krever PO innleveringer i 31. desember, sier Evans under presentasjonen.

Selskapet forventer å kunne begynne å jobbe med mer gass, allerede i starten av 2023.

– Så på det pågående gassarbeidet, forventer vi at det skal bli til jobber i første kvartal neste år, sier Evans.

Ifølge Subsea 7 gjør selskapet det bra innen Subsea og det de kaller den tradisjonelle energisektoren, mens prestasjonen i fornybar har stabilisert seg.

– I tredje kvartal 2022 leverte Subsea 7 en sterk ytelse innen Subsea og Conventional, mens ytelsen i fornybar stabiliserte seg. I løpet av kvartalet ble det kunngjort en avtale om å danne et nytt joint venture. Det involverer kombinasjonen av SLB og Aker Solutions av deres subsea maskinvarevirksomhet, og oppkjøpet av Subsea7 av en 10 prosent eierandel i det nye selskapet for 306,5 millioner dollar, sier administrerende direktør John Evans.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også