Tyskland åpner sitt første anlegg for mottak av flytende gass

Tyskland åpnet tirsdag sitt første mottaksanlegg for flytende naturgass (LNG), opplyser myndighetene.
JOBBER: Tyskland, her ved forbundskansler Olaf Scholz, jobber med å gjøre seg mindre avhengig av russisk gass. | Foto: Michael Sohn/AP/NTB
JOBBER: Tyskland, her ved forbundskansler Olaf Scholz, jobber med å gjøre seg mindre avhengig av russisk gass. | Foto: Michael Sohn/AP/NTB
NTB

Mottaket er et ledd i arbeidet med å gjøre Tyskland uavhengig av importert gass fra Russland. LNG leveres av skip til installasjoner offshore.

Havnen i Wilmershafen ved nordsjøkysten, nordvest i Tyskland, har omgjort en del av kaiområdet for å kunne betjene en flytende installasjon som lagrer gassen. En anordning som gjør flytende gass til vanlig gass skal plasseres her permanent.

Det første skipet med LNG er ventet til mottaket ved Wilmershafen i desember.

Nyheten kommer dagen etter at Tyskland offentliggjorde at de nasjonaliserer et tidligere datterskap av den russiske gassgiganten Gazprom.

Det er selskapet Securing Energy for Europe GmbH (SEFE), tidligere kjent som Gazprom Germania, som nasjonaliseres. Regjeringen i Berlin begrunner dette med at selskapet er svært viktig for kraftforsyningen i Tyskland.

SEFE er en nettverksoperatør som indirekte kontrollerer Tysklands største gasslagringsanlegg i byen Rehden nordvest i landet.

Gazprom Germania ble satt under tysk statlig forvaltning allerede i vår.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også