Kragseth: - I løpet av Petoros over 20-årige historie har aldri situasjonen for energibransjen vært mer uforutsigbar

Petoro har totalt levert en netto kontantstrøm på 402 milliarder kroner i så langt i år, og alt går rett til staten.

Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) på norsk sokkel håndteres gjennom Petoro, og de har nå lagt frem resultatene for tredje kvartal. Det endte med en kontantstrøm på 167 milliarder kroner. Totalt så langt i år er kontantstrømmen på hele 402 milliarder kroner.

- Den enorme kontantstrømmen fortsetter i tredje kvartal, men som vi alle vet har dette et dramatisk og mørkt bakteppe, sier administrerende direktør Kristin F. Kragseth i en pressemelding.

Hun legger til at det er enorme pengesummer, men at det er en uforutsigbar situasjon for bransjen.

- I løpet av Petoros over 20-årige historie har aldri situasjonen for energibransjen vært mer uforutsigbar, og Ukraina-krigen vil sannsynligvis prege det geopolitiske bildet på lang sikt, sier Kragseth.

Petoro er rettighetshaver i omtrent en tredjedel av olje- og gassreservene på norsk sokkel, og de har eierandeler i 37 forskjellige felt. De har imidlertid ingen operatørskap. De fem største feltene Petoro er involvert i er Troll Johan Sverdrup, Oseberg, Ormen Lange og Gullfaks.

Totalt utgjorde Petoros olje- og gassproduksjon rett over én million fat oljeekvivalenter hver dag gjennom tredje kvartal.

Gassproduksjonen lå på 107 millioner standard kubikkmeter gass om dagen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også