Equinor kan være i ferd med å kjøpe britisk oljefelt for over 20 milliarder kroner

Oppkjøpsavdelingen i Equinor jobber med å forberede bud på kinesiske CNOOCs eiendeler på britisk sokkel, ifølge DN.
VURDERER STORKJØP: Equinor vurderer å kjøpe kinesiske CNOOCs eiendeler på britisk sokkel for 20 milliarder kroner. | Foto: Anders Lie Brenna
VURDERER STORKJØP: Equinor vurderer å kjøpe kinesiske CNOOCs eiendeler på britisk sokkel for 20 milliarder kroner. | Foto: Anders Lie Brenna

Dagens Næringsliv skriver at avdelingen for forretningsutvikling og business development i Equinor over flere måneder har jobbet med et mulig kjøp av kinesiske CNOOCs eiendeler på britisk sokkel. De viser til opplysninger de sitter på fra finansmarkedet i London og kilder i Equinor.

Dersom det blir en realitet, skal det være snakk om en transaksjon på mellom 20 og 30 milliarder kroner som skal sluttføres før året er omme.

– Vi kommenterer av prinsipp ikke rykter og spekulasjoner, hverken om mulige kjøp eller salg, skriver pressetalsperson Rikke Høistad Sjøberg i Equinor i en epost til DN.

CNOOCs portefølje består blant annet av operatørskapet på Buzzard-feltet i Nordsjøen. Det skal ha reserver på totalt 1,5 milliarder fat olje, og det er et av de mestproduserende feltene på britisk sokkel.

Takket være høye olje- og gasspriser har Equinor en stor nok kontantbeholdning til å betale et eventuelt oppkjøp uten å måtte ta opp lån.

Det er imidlertid flere aktører som skal være med i budprosessen, og DN siterer anonyme kilder på at det er stor usikkerhet internt i Equinor om hvorvidt de vil vinne frem i en eventuell budprosess.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også