Regjeringen vil utlyse tre nye havvindområder i 2025

– I dag har NVE fått beskjed om å starte strategisk konsekvensutredning av tre av feltene som kan være aktuelle for åpning og utlysning i 2025-runden, sier olje- og energiminister Terje Aasland.
3 HAVVINDOMRÅDER: Olje- og energiminister Terje Aasland ber NVE om å gjennomføre en strategisk konsekvensutredning av tre nye havvindområder, med tanke på utlysning i 2025-runden. | Foto: Anders Lie Brenna
3 HAVVINDOMRÅDER: Olje- og energiminister Terje Aasland ber NVE om å gjennomføre en strategisk konsekvensutredning av tre nye havvindområder, med tanke på utlysning i 2025-runden. | Foto: Anders Lie Brenna

I forbindelse med et møte i Samarbeidsforum for havvind, som Olje- og energidepartementet arrangerer hos Fornybar Norge i NHO-bygget, går departementet ut med en pressemelding om at det er tre nye havvindområder som er aktuelle for utlysning i 2025.

– I dag har NVE fått beskjed om å starte strategisk konsekvensutredning av tre av feltene som kan være aktuelle for åpning og utlysning i 2025-runden, sier Aasland.

NVE har anbefalt regjeringen å vurdere muligheten for å utvide de allerede åpne områdene Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord ved å utvide Sørvest F og Vestavind F. 

Så har regjeringen i tillegg bedt om en strategisk konsekvensutredning av et tredje område, Vestavind B.

Dermed er det disse områdene som NVE nå skal starte konsekvensutredning av:

 • Sørvest F (Sørlige Nordsjø II)
 • Vestavind F (Utsira Nord)
 • Vestavind B
 • I april presenterte NVE 20 aktuelle havvindområder. Det ble gjort gjennom en direktoratsgruppe bestående av NVE, Oljedirektoratet, Fiskeridirektoratet, Miljødirektoratet, Kystverket, Forsvarsbygg og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. 

  Alle disse direktoratene skal involveres i arbeidet med de strategiske konsekvensutredningene.

  Den strategiske konsekvensutredningen av Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord ble gjort tilbake i 2012. Forutsetningene for Vestavind B er imidlertid endret, så der må det gjøres nye strategiske konsekvensutredninger før det kan åpnes for utlysning.

  Del artikkel

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

  Vilkår for nyhetsbrev

  Forsiden akkurat nå

  Les også