Ingen økt trussel mot norske oljeinstallasjoner

– Det er trygt å jobbe på norsk sokkel.
INGEN TRUSLER: – Det er trygt å jobbe på norsk sokkel | Foto: Javad Parsa / NTB
INGEN TRUSLER: – Det er trygt å jobbe på norsk sokkel | Foto: Javad Parsa / NTB

Regjeringen har skjerpet sikkerheten på norsk sokkel, men energiminister Terje Aasland forteller at myndighetene ikke har registrert en økning i trusselbildet.

– Det er trygt å jobbe på norsk sokkel, forteller olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet.

Gassrørledninger mellom Russland og Tyskland ble i slutten av september ødelagt av eksplosjoner på bunnen av Østersjøen. Etterforskere i Sverige og Danmark har slått fast at rørledningene ble utsatt for sabotasje, men ikke slått fast hvem som sto bak. Russiske myndigheter har vært utpekt av mange som ansvarlig.

Norge har 9.000 kilometer olje- og gassledninger på sin sokkel og 90 installasjoner.

Åsland forteller til Dagbladet at regjeringen ikke har fått noen indikasjoner på at norske ledninger er truet av angrep fra verken Russland eller andre.

– Vi har ingen tegn til økte trusler rettet mot norsk sokkel verken i dag eller på noe tidspunkt etter sabotasjen på Nord Stream-ledningene, sier Aasland til Dagbladet.

Aasland er klar på at krigen i Ukraina har løftet Norges betydning internasjonalt. Ifølge Aasland vil Vladimir Putin vinne krigen om han splitter det vesteuropeiske samholdet i energipolitikken.

– Hvis Putin får neglen på lillefingeren, så tar han alt. Da vinner han krigen. Det kan vi ikke la skje, sier Aasland fra talerstolen kort tid seinere.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også