Sri Lanka oppgrader strømnettet for å lokke til seg turister

Turistområdene vil bli unntatt fra strømutkoblingene som fortsatt gjelder for to og en halv time hver natt.
PRIORITERER TURISTER: Turistområdene vil bli unntatt fra strømutkoblingene som fortsatt gjelder for to og en halv time hver natt. | Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool
PRIORITERER TURISTER: Turistområdene vil bli unntatt fra strømutkoblingene som fortsatt gjelder for to og en halv time hver natt. | Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool
NTB

Myndighetene på Sri Lanka oppgraderer sitt vaklevorne strømnett i håp om å lokke til seg flere turister og mer penger i statskassen.

Måneder med mangel på de mest vanlige forbruksvarer, bensin og medisiner førte tidligere i år til omfattende protestaksjoner. På toppen av dette kom lange utkoblinger av strømmen, på det verste 13 timer i strekk.

Omfanget av den akutte økonomiske krisen utløste måneder med protester fra rasende folkemengder. Misnøyen kulminerte i juli da demonstranter tok seg inn i presidentpalasset og tvang president Gotabaya Rajapaksa til å rømme landet.

I månedene som er gått, har krisen avtatt noe, og regjeringen som kom til makten etter presidentens flukt, er ivrig etter å få fart i turismen.

– Vi vil få en god vintersesong. Situasjonen har bedret seg, og det er trygt å komme for feriefolket, sier turistminister Harin Fernando. Han opplyste torsdag at turistområdene vil bli unntatt fra strømutkoblingene som fortsatt gjelder for to og en halv time hver natt.

Reisemålene som blir omfattet av unntaket, er de berømte strendene i sør og høydedragene rundt Ella, kjent for sine naturreservater og store flokker med elefanter.

Sri Lanka har ikke klart å møte behovet for strøm og sliter med å betale for importert energi til kraftverkene. Nå melder turistdepartementet at nedbør har fylt vannreservoarene og lettet trykket på strømnettet.

Sri Lanka har en statsgjeld på 46 milliarder dollar og måtte i april gi beskjed til sine kreditorer at de ikke klarte å overholde betalingsforpliktelsene.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også