Tussa har ventet nesten tre år på kraftverk-svar fra NVE

– Må gå an å gjøre saksbehandlingstiden raskere, sier Tussa-sjef Elling Dybdal.
VIL PUSSE OPP: Bjørdal kraftverk er 90 år gammelt. | Foto: Pelton/Wikimedia
VIL PUSSE OPP: Bjørdal kraftverk er 90 år gammelt. | Foto: Pelton/Wikimedia

I et møte med stortingsrepresentant Ove Trellvik (H) luftet Elling Dybdal, konserndirektør i Tussa Kraft, sin frustrasjon over behandlingstiden for å fornye Bjørdal kraftverk, som ligger i Ørsta kommune.

Bygget ble oppført for 90 år siden. Ferdig utbygd vil produksjonen øke fra 28 GWh til 35 GWh per år.

– Nå er tiden for å gjøre noe med det. Det skal praktisk talt bli et helt nytt kraftverk. Nå har det gått snart tre år siden vi søkte konsesjon hos NVE, og saken ligger der ennå, sier Dybdal til Møre-Nytt.

Han sier at han ønsker at prosessene skal være demokratiske, og er ikke i mot høringer.

– Men det må gå an å gjøre saksbehandlingstiden raskere, sier Dybdal.

I møtet med stortingsrepresentanten sa han også at de mangler svar i en sak om et kjøp som Mørenett har gjort av det regionale linjenettet fra Statnett.

– Som er en ren teknisk overføringssak. Likevel får vi ikke svar om løyve, sier Dybdal om sistnevnte sak, som nå ligger hos Olje- og energidepartementet.

Trellevik på sin side mente at det ikke var selve saksbehandlingstiden som var hovedproblemet, men «tiden i mellom som blir brukt på ingenting», ifølge avisen.

Statnett-sjef Hilde Tonne etterlyste også mer fortgang i konsesjonsarbeidet, da hun snakket under Statnetts høstkonferanse tidligere i måneden.

– Det er behov for å forbedre konsesjonsprosessene i Norge. Vi trenger flere «fast track»-løsninger som standardiserer på en bedre måte, slik at arbeidet går fortere og med bedre kvalitet. Det bør ikke gå ut over bærekraft eller dialogen med det offentlige, men vi må få et forvaltningssystem som gjør at vi beveger oss raskere fremover enn det vi gjør i dag, sa hun da.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også