Strømselskap vurderer justeringer i avtalene etter kritikk fra Forbrukerrådet

– Har ikke konkludert, sier administrerende direktør Torkel Rolfseng i Trøndelagkraft.
IKKE IMPONERT: Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, har vært kritisk til avtalene. | Foto: Foto: Berit Roald / NTB
IKKE IMPONERT: Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, har vært kritisk til avtalene. | Foto: Foto: Berit Roald / NTB

Den siste tiden har Fobrukerrådet kritisert selskaper som tilbyr såkalte variable strømavtaler, der kundene betaler en forhåndsbestemt pris som er lik gjennom hele døgnet. Dette er avtaler der prisen kan bli høy til tross for at spotprisen er lav.

Blant disse er strømsalgselskapet Trøndelagkraft

– Vi har ikke konkludert på hva vi gjør, men vi registrerer at Forbrukerrådet mener at variable strømavtaler bør kuttes ut eller forbys, sier administrerende direktør Torkel Rolfseng i Trøndelagkraft til nettavisen MN24.

Adresseavisen har tidligere skrevet om Trøndelagkrafts variabelavtale. Her har kundene endt opp med å betale fem ganger mer enn det strømmen egentlig kostet, ifølge avisa.

Fjordkraft er blant aktørene som har fått kritikk. De eier også Trøndelagskraft. Rolfseng sier at det mest aktuelle for dem er justeringer av avtalene.

Deler av den politiske opposisjonen har bedt om at såkalte variable avtaler skal forbys.

Statssekretær Trine Fagervik (Sp) i Barne- og familiedepartementet peker på at det ble iverksatt strengere regler for strømleverandørene tidligere denne måneden.

– Nå har regjeringen nettopp gjort en rekke endringer for å rydde opp i strømmarkedet, og de endringene trådte i kraft første november, så nå vil vi først se hvordan det virker inn før vi gjør nye vurderinger, sier hun til TV 2.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også