NVE ga Statnett ny konsesjon – kommunen er ikke enig

Direktoratet sier det ventes stor økning i strømbruket.
IKKE BARE POPULÆRT: Statnett har fått konsesjon for bygging av Dalekvam transformatorstasjon i Vaksdal. | Foto: Statnett
IKKE BARE POPULÆRT: Statnett har fått konsesjon for bygging av Dalekvam transformatorstasjon i Vaksdal. | Foto: Statnett

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har gitt Statnett konsesjon for bygging av Dalekvam transformatorstasjon i Vaksdal, i samme område som et eksisterende anlegg. Den nye stasjonen vil bli større enn den nåværende i areal, skriver Vaksdalposten.

I vedtaket erkjenner NVE at det har vært lokal motstand underveis:

«Vaksdal kommune har reist motsegn til tiltaket grunna verknader for innbyggjarar, for natur- og kulturmiljøet, og for kommunen si eiga verksemd. Kommunen krev at NVE avslår søknaden eller sett ein rekkje vilkår i konsesjonen. NVE har fatta eit vedtak som ikkje inneheld alle vilkåra som kommunen krev», heter det i brevet til kommunen, ifølge avisen.

NVE sier at det ventet en stor økning i stømforbruk i Bergen og omegn, og at den nye stasjonen er sett på som et av flere tiltak for å trygge strømforsyningen i dette området. Direktoratet skriver at tiltaket anses som nødvendig, samt at ulempene under anleggsfasen kan «avbøtast på ein god måte».

Ifølge Statnett skal den nye stasjonen ha samme funksjon som i dag, men bygges for 420 kV.

Saken kan påklages innen tre uker.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også