Nettkunder tapte rettssak om strømmålere

«Bevisførselen under ankeforhandlingen gir ikke grunnlag for å hevde at stråling under grenseverdiene er helseskadelig.»
TAPTE RETTSSAK: «Bevisførselen under ankeforhandlingen gir ikke grunnlag for å hevde at stråling under grenseverdiene er helseskadelig.» | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TAPTE RETTSSAK: «Bevisførselen under ankeforhandlingen gir ikke grunnlag for å hevde at stråling under grenseverdiene er helseskadelig.» | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NTB

Ni nettkunder tok Elvia AS til retten fordi de ikke ville installere smarte strømmålere. Nå har de tapt og må ut med 6,6 millioner kroner i sakskostnader.

Bakgrunnen for søksmålet mot nettselskapet var at nettkundene fryktet en rekke helseplager som følge av stråling fra de smarte strømmålerne, såkalte AMS-målere, som det i dag er påbudt å installere i norske hjem.

Det fant imidlertid ikke Borgarting lagmannsrett tilstrekkelig dokumentasjon for, og de ni kundene tapte på alle punkter, skriver Bergens Tidende. Da hadde de allerede tapt i tingretten.

«Bevisførselen under ankeforhandlingen gir ikke grunnlag for å hevde at stråling under grenseverdiene er helseskadelig», heter det i dommen.

Rettssakene har kostet 6,6 millioner kroner, en regning de ni nettkundene nå må betale selv.

Ifølge lederen for en innsamlingsaksjon for de berørte, Einar Flydal, vil de nå undersøke om det er mulig med nye rettsoppgjør.

– De som mener de blir akutt syke av AMS-målere, opplever dette nærmest som et justismord. Flere klarer ikke å bo hjemme og må flytte, sier han til Bergens Tidende.

Ifølge Elvias advokat, Aksel S. Tannum, er selskapet fornøyd med å ha fått medhold i de rettslige spørsmålene saken har reist.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også