Statnett utbetaler 5,9 milliarder til 55 nettselskaper

Skal bøte på høye kraftpriser.
Hilde Tonne, konsernsjef i Statnett, sier hun er fornøyd med å kunne sende de ekstraordninære kundene tilbake til kundene. | Foto: Statnett
Hilde Tonne, konsernsjef i Statnett, sier hun er fornøyd med å kunne sende de ekstraordninære kundene tilbake til kundene. | Foto: Statnett

Etter at regjeringen nylig vedtok en midlertidig forskrift, kan Statnett bruke deler av sine høye inntekter til å kompensere for deler av utgiftene nettselskapene har hatt som følge av høye kraftpriser.

Da regjeringen omtalte endringen fredag, så anslo Reguleringsmyndigheten for energi (RME) at 8,2 milliarder av Statsnett flaskehalsinntekter kunne brukes til omfordeling til selskapene i 2022. Nå utbetaler Statnett i første omgang 5,9 milliarder.

«Statnett har tidligere fastsatt forbrukstariffen til null og at energileddet skal ha en makspris på 25 øre kilowattimen ut 2023. Sammen med den nye forskriften bidrar dette til at opp mot 16 milliarder av Statnetts ekstraordinære inntekter bidrar til å holde nettleien nede for norske strømkunder», skriver selskapet i en melding torsdag.

Regjeringen har også bestemt at eventuelle ekstraordinære flaskehalsinntekter i 2023 også kan gå til samme formål.

«Det er knyttet stor usikkerhet til utviklingen i Statnetts inntekter, og det er foreløpig usikkert hvor store inntekter som kan benyttes til lignende formål fra 2023», skriver Statnett i sin melding.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også