Nel: Redusert omsetning, men doblet ordrereserve

Hydrogen-selskapet omsatte for 183 millioner kroner i tredje kvartal, men ordrereserven er nå oppe i 2,1 milliarder kroner.
GODE FREMTIDSUTSIKTER: – Vi er nå i stand til å forhandle frem bedre betingelser, sier administrerende direktør Håkon Volldal. | Foto: Nel Hydrogen
GODE FREMTIDSUTSIKTER: – Vi er nå i stand til å forhandle frem bedre betingelser, sier administrerende direktør Håkon Volldal. | Foto: Nel Hydrogen

Hydrogen-selskapet Nel la torsdag morgen frem resultatene for årets tredje kvartal. Der viser tallene at omsetningen falt ned til 186 millioner kroner fra 229 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Nedgangen forklarer selskapet med mindre salg av drivstoff og PEM elektrolysører. Samtidig sier de at salget av alkaline elektrolysører økte.

Samtidig forteller selskapet at ordreserven ved utgangen av tredje kvartal var på 2,1 milliarder kroner, og at det var litt mer enn en dobling fra samme kvartal i fjor.

– Våre kunders bekymring for produksjonskapasitet for elektrolysører fra kvalitetsprodusenter øker, og markedsbalansen går i Nels favør. Vi er nå i stand til å forhandle frem bedre betingelser, en trend som vi forventer å fortsette fremover, sier Håkon Volldal, CEO i Nel, i en pressemelding.

Der trekker de frem flere nøkkelavtaler som ble inngått i kvartalet. Det inkluderer leveranse av 200 MW elektrolyseutstyr i USA til en verdi av 45 millioner euro, samt flere elektrolyseleveranser i Danmark, Australia og Europa for verdier mellom tre og åtte millioner Euro.

Selskapet har store forventninger til utviklingen i hydrogenmarkedet fremover, og tok blant annet investeringsbeslutning om en andre produksjonslinje på 500 MW på Herøya i løpet av kvartalet.

Hydrogenproduksjon fra elektrolyse anses som en nøkkelkomponent i Europas storsatsing på havvind. For det er helt nødvendig å balansere ut de store mengdene vindkraft når det blåser kraftig på alle havvindparkene som skal settes opp i samme periode i Nordsjøen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også