Hele Bornholm var uten strøm etter feil på sjøkabel

– Det er ingen grunn til spekulasjoner. Trolig er det et helt alminnelig strømbrudd.
VANLIG STRØMBRUDD: – Det er ingen grunn til spekulasjoner. Trolig er det et helt alminnelig strømbrudd. | Foto: Google Earth
VANLIG STRØMBRUDD: – Det er ingen grunn til spekulasjoner. Trolig er det et helt alminnelig strømbrudd. | Foto: Google Earth

Hele den danske øya Bornholm var mandag morgen uten strøm etter en feil på en sjøkabel, opplyser strømleverandører.

Strømbruddet ble bekreftet av både Trefor El-net og det lokale selskapet Bornholms Energi og Forsyning.

– Vi får en forstyrrelse inn klokka 7.49. Vi sitter hele tiden og overvåker hele elnettet og kan se et brudd i forsyningen. Men vi kan ikke se hvorfor, opplyste Anya Palm, PR- og pressesjef ved Trefor ved 7.49-tiden mandag.

– Hele øya er uten strøm, sa hun.

Ved 9.30-tiden melder Trefor at om lag en tredel av øya har fått strømmen tilbake. Ifølge selskapets prognoser ventes hele øya å få strømmen tilbake rundt klokken 12.

Strømmen vil trolig da komme fra et lokalt forsyningsselskap, ettersom det dreier seg om feil på en sjøkabel.

– Vi er i gang med å finne feilen. Vi jobber hardt med å finne årsaken, sier eieren av sjøkabelen Energinet like før 9.30.

Palm i Trefor vil ikke spekulere i årsak. Bornholm ligger i nærheten av der Nord Stream 1 og 2 ble utsatt for sabotasje.

– Vi er klare over at det har vært aktivitet rundt Bornholm de siste ukene, så det er viktig å si at vi ikke vet hva som har skjedd ennå. Men det er ingen grunn til spekulasjoner. Trolig er det et helt alminnelig strømbrudd, sier Palm.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også