Eidsiva gjør endringer i konsernledelsen

De to nye medlemmene i konsernledelsen kommer fra nettselskapet Elvia.
Tone Jørstad og Jon Andreas Pretorius går fra Elvia til Eidsiva.
Tone Jørstad og Jon Andreas Pretorius går fra Elvia til Eidsiva.

Eidsiva gjør flere endringer i konsernledelsen med virkning fra 1. mars. Bakgrunnen for endringene er konsernets nye forretningsstrategi, opplyser selskapet i en pressemelding.

Eidsiva vedtok ved utgangen av 2022 en ny konsernstrategi. I tillegg til fortsatt sterkt fokus på å videreutvikle selskapets kjernevirksomhet innen strømnett, fiber og fjernvarme er det særlig to tydelige ambisjoner som aktualiserte en organisasjonsendring.

– Vi har en klar ambisjon om å vokse betydelig innenfor nye forretningsområder de neste årene. I tillegg ønsker vi å gjøre Eidsiva til en av Norges mest attraktive arbeidsplasser. Det gjør det nødvendig å gi forretningsutvikling og HR en mer synlig plass i konsernstrukturen, sier konsernsjef Øistein Andresen i pressemeldingen. 

Nye i konsernledelsen

De to nye medlemmene i konsernledelsen kommer fra nettselskapet Elvia.

Tone Jørstad kommer inn i konsernledelsen og får ansvar for området organisasjon og HR. Hun kommer fra stillingen som HR-direktør i Elvia.

Jon Andreas Pretorius, som i dag er IT-direktør i Elvia, går inn i en nyopprettet stilling i konsernledelsen med ansvar for digitalisering og teknologi. Han vil også i kraft av sin nye rolle gå inn i styret i Elvia.

– Styrking av den digitale kompetansen i konsernet har vært et tydelig mål. Både for å understøtte felles plattformer, men også for å skape bedre rammebetingelser for utvikling av nye virksomheter. At Jon Andreas går inn i en konsernrolle endrer imidlertid ikke noe på dagens organisering av IT i Elvia. Det vil være helt avgjørende også i fortsettelsen at vi har et sterkt IT-miljø i nettselskapet, sier Andresen.

Nye roller

Petter Myrvold og Anne Mette Askvig fortsetter i konsernledelsen, men i nye roller. Myrvold går fra rollen som direktør for økonomi og finans, og over i rollen som ansvarlig for strategi og vekst. Anne Mette Askvig, som i dag er direktør for organisasjonsutvikling og konserntjenester, blir direktør for økonomi og finans.

– Jeg er veldig fornøyd med det laget vi nå har satt sammen, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med den nye konsernledelsen og alle ansatte i Eidsiva for å utvikle konsernet videre mot de målene vi har satt oss. Både innenfor de eksisterende virksomhetene våre, og med å utvikle ny virksomhet, sier Andresen.

Ny konsernledelse fra 1/3-2023:

  • Konsernsjef: Øistein Andresen
  • Økonomi og finans: Anne Mette Askvig
  • Digitalisering og teknologi: Jon Andreas Pretorius
  • Strategi og vekst: Petter Myrvold
  • Kommunikasjon og samfunn: Nils Kristian Myhre
  • Organisasjon og HR: Tone Jørstad
  • Administrerende direktør i Elvia, Trond Skjellerud
  • Administrerende direktør i Eidsiva Bredbånd, Ola Børke
  • Administrerende direktør i Eidsiva Bioenergi, Marit Storvik

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også