RME tilbyr studenter sommerjobb for å utforske fleksibilitet i strømsystemet

– Vi har god erfaring med å engasjere studenter til å dykke ned i og tenke nytt rundt aktuelle problemstillinger vi ser i bransjen.
ÅRETS SOMMERPROSJEKT: RME tilbyr sommerjobb til fire studenter som vil bruke sommeren til å jobbe med problemstillinger knyttet til fleksibilitet i kraftsystemet. | Foto: RME / NVE
ÅRETS SOMMERPROSJEKT: RME tilbyr sommerjobb til fire studenter som vil bruke sommeren til å jobbe med problemstillinger knyttet til fleksibilitet i kraftsystemet. | Foto: RME / NVE

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) skriver i en pressemelding at de nå har valgt fokus for årets sommerprosjekt, og at det går ut på å utforske mulighetene for fleksibilitet i kraftsystemet.

Hvert år utlyser RME fire sommerjobber for studenter der de får muligheten til å jobbe med et prosjekt relatert til utfordringer i strømsystemet som RME er satt til å regulere. 

– Vi har god erfaring med å engasjere studenter til å dykke ned i og tenke nytt rundt aktuelle problemstillinger vi ser i bransjen, sier Torfinn Jonassen seksjonssjef i RME.

Han poengterer at studentene får bistand, men at de skal gjøre et selvstendig stykke arbeid for RME.

– Studentene veiledes av oss, men står fritt til å trekke egne konklusjoner basert på funnene sine. Studentenes resultater er nyttige bidrag for vårt videre arbeid. Det er også en god måte for oss å nå ut til studentene, og flere kommer tilbake til oss etter endt studie, sier Jonassen.

Ettersom fleksibilitet i strømsystemet er en tverrfaglig problemstilling, sier ikke RME noe om hva slags studenter som kan søke utover å påpeke at dagens ansatte i RME består av en blanding der blant annet samfunnsøkonomer, ingeniører og jurister inngår i miksen. 

  • 2023: Fleksibilitet i kraftsystemet
  • 2022: Alternative løsninger til nettselskapets leveringsplikt
  • 2021: Grensesnitt mellom nettselskap og ladeanlegg
  • 2020: Batterier i distribusjonsnettet
  • 2019: Solceller i lavspenningsnettet
  • 2018: Fleksibilitet i kontorbygg
  • 2017: Systemjording

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også