Ola Hermansen går fra Hjort til Olje- og energidepartementets nye havvind-satsing

– Havvind står mitt hjerte nært, sier Hermansen, som startet karrieren i Statoil.
BYTTER BEITE: – Som lytterne nå er klar over så står havvind mitt hjerte nært, og olje- og energidepartementet har åpnet en egen seksjon for havvind hvor jeg da går inn fra 1. januar, sier Hermansen. | Foto: Hjort
BYTTER BEITE: – Som lytterne nå er klar over så står havvind mitt hjerte nært, og olje- og energidepartementet har åpnet en egen seksjon for havvind hvor jeg da går inn fra 1. januar, sier Hermansen. | Foto: Hjort

Ola Hermansen bytter side og går fra advokat hos Hjort til den nyoprettede seksjonen for havvind hos Olje- og energidepepartementet. Dette kommer frem torsdag i en episode av podkasten Energisk. Podkasten utgis av Hjort.

– Denne episoden er den siste med Ola Hermansen som programleder. Dessverre for oss i Hjort begynner han i januar i Olje- og energidepartementet, der han skal jobbe enda tettere med utviklingen av havvind på norsk sokkel. Vi takker Ola for at han har gjort tematikk spennende med sitt lune humør (og dårlige vitser!). Ola har en unik evne til å forklare komplekse temaer på en enkel måte, til stor glede for våre lyttere, skriver Hjort på Linkedin torsdag.

Hermansen startet sin energikarriere med et internship hos daværende Statoil og har omfattende erfaring med vassdrags- og energirett i tillegg til generell forvaltningsrett fra sin tid som jurist i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Hos Hjort har han rådgitt klienter innenfor et bredt spekter av jussen knyttet til vannkraft, vindmøller, strømnett, fjernvarme, elsertifikater, natur og miljø. 

Han har kompetanse innenfor både vannkraft og energiforsyning og har bistått med alt fra revisjoner av gamle vassdrag til utrulling av AMS-målere og digitalisering av energibransjen.

Han har også kompetanse og engasjement for fremtidens energispørsmål gjennom arbeid med både CCS (Karbon-fangst, -transport og -lagring) samt havvind. 

– Som lytterne nå er klar over så står havvind mitt hjerte nært, og olje- og energidepartementet har åpnet en egen seksjon for havvind hvor jeg da går inn fra 1. januar, sier Hermansen i podkasten.

Han har tidligere også jobbet hos Justisdepartementet som sekretær for Holteutvalget som evaluerte regulering og organisering av IT-sikkerheten i Norge. 

Seksjonen for havvind skal ifølge departementets stilingsutlysninger legge til rette for utforming og gjennomføring av regjeringens politikk for vindkraft til havs, og bidra til utforming og oppfølging av rammene rundt hvordan vindkraftressurser til havs skal utvikles til det beste for samfunnet.

Departementet nevner regelverksutvikling, utlysning av arealtildeling, utvikling av rammer for nett til havs, samt tett dialog med aktører nasjonalt og internasjonalt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også