Odd Roger Enoksen er nytt styremedlem i Nordkraft

Gikk av som statsråd etter metoo-anklager i april. Nå er Enoksen tilbake i et offentlig verv.
NYTT VERV: Tidligere forsvarsminister Odd Roger Enoksen | Foto: Javad Parsa / NTB
NYTT VERV: Tidligere forsvarsminister Odd Roger Enoksen | Foto: Javad Parsa / NTB
NTB og Lars Heltne

Odd Roger Enoksen (Sp) trakk seg i april som forsvarsminister i Støre-regjeringen. Bakgrunnen var VGs avsløring om Enoksens forhold til en 18 år gammel kvinne da han selv var en 50 år gammel gift statsråd tidlig på 2000-tallet. Avsløringen ble fulgt av et varsel fra tidligere Sp-politiker Hilde Lengali.

Nylig fikk Enoksen et offentlig styreverv i kraftselskapet Nordkraft, som har gjennomført en fusjon med Andøy energi og Trollfjord. Gjennom denne fusjonen har Harstad-regionen, Narvik-regionen, Hadsel kommune og Andøy kommune nå et felles energikonsern.

– Med stadig økende krav til forsyningssikkerhet og effektivitet er det min overbevisning at denne sammenslutningen vil være til gunst for forbrukere i hele regionen, både private og bedrifter, sa Odd Roger Enoksen, som representerer de nye eierne i Hadsel og Andøy i konsernstyret, i en melding gjengitt av avisen Fremover forrige uke.

Elin Vinje Jenssen stiller i en kronikk i Nord-Norsk debatt seg kritisk til at Enoksen får tillit fra det offentlige et halvår etter at han gikk av som forsvarsminister. Det sender uheldige signaler til kvinnene som sto fram, mener hun.

– Enoksen har kompetanse på mye. Men det er veldig mange andre i Nord-Norge som kunne gått inn i dette styret, sier Jenssen til NRK.

Enoksen ønsker ikke å kommentere sitt nye styreverv eller kritikken som blir rettet mot ham.

Journalist og mediekritiker Anki Gerhardsen mener spørsmålene som reises i debatten, er ubehagelige.

– Det er noe med viljen til å fravike de humane prinsippene som rettsstaten er bygget på. Lovbrytere skal tilbakeføres til samfunnet. Det er grunnlaget for vår rettsstat. Det må også gjelde mennesker som har oppført seg upassende, sa Gerhardsen på Dagsnytt 18 mandag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også