Equinor innstiller tidligere forsvarssjef som styremedlem

Ønsker Haakon Bruun-Hanssen som erstatter for Bjørn Tore Godal.
INNSTILLES: Tidligere forsvarrssjef Haakon Bruun-Hanssen. | Foto: Heiko Junge/NTB
INNSTILLES: Tidligere forsvarrssjef Haakon Bruun-Hanssen. | Foto: Heiko Junge/NTB

Innstillingen fra Equinors valgkomité ble kjent i en melding fra selskapet onsdag morgen.

«Styremedlem Bjørn Tore Godal, som har vært medlem siden 2010, ønsker å fratre som styremedlem og valgkomiteen innstiller Haakon Bruun-Hanssen som nytt aksjonærvalgt styremedlem til Equinor ASA», heter det i meldingen.

Bruun-Hanssen har hatt en lang karriere i Forsvaret, og var forsvarssjef fra 2013-2020.

Valg til Equinors styre finner sted i selskapets bedriftsforsamling onsdag 30. november. Det foreslås at valget får virkning fra 12. desember og inntil det ordinære valget av aksjonærvalgte medlemmer til styret i juni 2023.

Jarle Roth, leder av valgkomitéen, sier at det er en langsiktig arbeid å sikre både fornyelse og opprettholde en stor bredde av kompetanse i Equinor-styret.

–Vi har jobbet lenge med denne posisjonen, og startet dialogen med Bruun-Hanssen for noen måneder siden. Han har dyp samfunnskunnskap, stor geopolitisk forståelse, og har ledet organisasjoner som har stått i store omstillinger, sier Roth til EnergiWatch.

– Var det spesielt viktig å innstille en ny person med forsvarsbakgrunn gitt den urolige geopolitiske situasjonen vi står i akkurat nå?

– Vi har valgt ut i fra en helhet, men det er spesielle tider der den geopolitiske kunnskapen er veldig viktig, sier Roth, som understreker at også Bjørn Tore Godal har lang fartstid innen forsvars- og utenriksfeltet.

Godal har tidligere vært blant annet utenriksminister (1994–1997) og forsvarsminister (2000–2001). Roth sier at det ikke er noen spesielle omstendigheter som gjør at Godal velger å gi seg.

– Han har gjort en utmerket jobb gjennom 12 år, sier valgkomitélederen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også