Medie: Siemens Energy har en 21 MW-vindturbin på vei

Vindturbinprodusentene utfordrer hverandre i kampen om å kunne tilby de største turbinene - nå har Siemens Energy informert kundene sine om at det tyske selskapet jobber med en 21 MW-vindturbin.
Illustrasjonsbilde av en havvindturbin fra Siemens Gamesa. | Foto: Siemens Gamesa
Illustrasjonsbilde av en havvindturbin fra Siemens Gamesa. | Foto: Siemens Gamesa
av MARKETWIRE ‎

Jo større, desto bedre.

Slik ser det ut akkurat nå for vindturbinprodusentene, hvor det er en konkurranse om å kunne lage de største vindturbinene.

Forrige uke installerte den kinesiske produsenten Dongfang den første 18 MW-havvindturbinen med en diameter på 260 meter, og den er antatt å kunne produsere 72 GWh per år.

Ifølge Bloomberg News har vindturbinprodusenten Siemens Energy informert kundene sine om at selskapet har planer om å lage sin hittil største vindturbin - sannsynligvis mot slutten av dette tiåret - som kan produsere 21 MW, ifølge kilder.

Vindturbinen på tegnebrettet er dermed omtrent 40 prosent kraftigere enn selskapets andre turbiner, hvor den største har en vingespenn på 115 meter.

Dette skrittet kan sees som en gjenoppblomstring av kappløpet blant de vestlige vindturbinprodusentene om å kunne lage de største vindturbinene, hvor en del av utviklingsarbeidet har vært satt på vent de siste årene, da vindindustrien har tapt penger, og forsyningskjedene har vært under press.

Men kappløpet er også i gang i Kina, der også andre kinesiske produsenter, inkludert Mingyang, sikter på å utvikle gigantiske turbiner.

I fjor ble det fra EU bevilget 30 millioner euro, tilsvarende 345 millioner norske kroner, til Siemens Gamesa for testing av det som ble kalt «verdens mest kraftfulle vindturbin prototype» på Det Nasjonale Testcenter for Store Vindmøller ved Østerild nær Thisted i Danmark. Men her ble det ikke gitt detaljer om verken størrelse eller tidsperspektiv.

Vestas største turbin, V236 15MW, har en diameter på 236 meter og kan levere 80 GWh per år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også