Klimainvesteringsfondet investerer over 200 millioner i solenergi i utviklingsland

– Strøm fra solceller på taket er i utgangspunktet billigere enn det selskapene kan kjøpe fra nettet, men små bedrifter mangler ofte tilgang på rimelig nok kapital, sier Sofie Kamsvåg.
Norfund forvalter Klimainvesteringsfondet, og de påpeker at India og Sør-Afrika har enorme behov for mer energi nå. | Foto: Andreas Haubjerg
Norfund forvalter Klimainvesteringsfondet, og de påpeker at India og Sør-Afrika har enorme behov for mer energi nå. | Foto: Andreas Haubjerg
NTB

Klimainvesteringsfondet investerer 210 millioner i selskapet Candi Solar, som leverer solenergi til små og store bedrifter i India og Sør-Afrika.

Målet med Klimainvesteringsfondet er å bidra til å redusere eller unngå klimagassutslipp ved å investere i fornybar energi i utviklingsland.

Norfund, som forvalter Klimainvesteringsfondet, påpeker at India og Sør-Afrika har enorme behov for mer energi som følge av sterk forbruksvekst, og de må i perioder rasjonere strømmen.

– Strøm fra solceller på taket er i utgangspunktet billigere enn det selskapene kan kjøpe fra nettet, men små bedrifter mangler ofte tilgang på rimelig nok kapital til å investere i disse løsningene, forklarer prosjektansvarlig Sofie Kamsvåg i det statlig eide investeringsselskapet Norfund.

Kull er den største energikilden. Klimainvesteringsfondet har tidligere investert i store sol- og vindkraftverk i landene, og i et selskap som leverer fornybar energi til store selskaper i India.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også