RME dropper pålegg om at Statnett må nettoavregne plusskunder

– Vi har fått ny informasjon om at det vil bli kostbart og tidkrevende å få til en teknisk løsning for å beregne netto måleverdier hos plusskunde, sier Tiril Norvoll, seksjonssjef i RME.
Det blir fortsatt bruttoavregning av plusskunder, istedenfor nettoavregning innenfor hver time. | Foto: Anders Lie Brenna
Det blir fortsatt bruttoavregning av plusskunder, istedenfor nettoavregning innenfor hver time. | Foto: Anders Lie Brenna

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) skriver i en pressemelding at de har kommet frem til at plusskunder fortsatt skal avregnes basert på dagens praksis med målt utveksling der strømforbruk og kraftproduksjon summers hver for seg innenfor én time.

– Vi har fått ny informasjon om at det vil bli kostbart og tidkrevende å få til en teknisk løsning for å beregne netto måleverdier hos plusskunder. RME har derfor kommet til at Statnett ikke må utvikle denne funksjonaliteten nå, sier Tiril Norvoll, seksjonssjef i RME.

I praksis er det strømkunder med solpanel som nå slipper å avregnes for både innmating og uttak i løpet av hver time.

Det ble opprinnelig foreslått at dette skulle blir et krav, men nå har RME kommet frem til at det er mer hensiktsmessig å beholde dagens praksis. Dermed slipper Statnett å bruke tid og penger på dette nå, og dagens bruttoavregning gir også et mer korrekt bilde av den fysiske strømflyten i strømnettet.

RME skriver samtidig at det kan bli aktuelt å pålegge Statnett å inkludere nettoberegning av plusskunder på et senere tidspunkt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også