Rammetillatelse for Norges største hydrogenfabrikk klar

Selskapet Gen2 Energy har fått en rammetillatelse for bygging av en hydrogenfabrikk, med tilhørende administrasjonsbygg, i Mosjøen.
MÅSJØEN: Illustrasjon over hvordan hydrogenfabrikken i Mosjøen kan bli seende ut.
MÅSJØEN: Illustrasjon over hvordan hydrogenfabrikken i Mosjøen kan bli seende ut.
NTB

– En ny milepæl i vårt stødige arbeid med å realisere produksjonsanlegget for store volum grønt hydrogen er nådd, sier leder for samfunn og kommunikasjon i selskapet, Svein-Erik Figved, ifølge NRK.

Det skal produseres rundt 42 tonn hydrogen daglig. Fabrikken er det største hydrogenanlegget som har fått rammetillatelse i Norge.

– Hydrogenanlegget vil fremstå som et fremtidsrettet og moderne industrianlegg for produksjon av grønt hydrogen som vil være en viktig del av den nødvendige energiomleggingen. Norge og Europa trenger mer grønne energiprodukter og Mosjøen vil kunne bli en sentral del av dette, fortsetter han

Det gjenstår fortsatt en god del før byggingen kan igangsettes. Vefsn kommune i Nordland må blant annet gi tillatelser for de ulike delene av anlegget. Selskapet venter også på godkjennelse av en søknad hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også