Norsk rederi får millionstøtte til amoniakksatsing

Höegh og partnere får 58 millioner for å omgjøre ammoniakk tilbake til hydrogen.
FORNØYD: Erik Nyheim, administrerende direktør i Höegh LNG. Her fra da han tok over som toppsjef i fjor sommer. | Foto: Höeg LNG
FORNØYD: Erik Nyheim, administrerende direktør i Höegh LNG. Her fra da han tok over som toppsjef i fjor sommer. | Foto: Höeg LNG

Støtten på 58,6 millioner kommer gjennom regjeringens Grønn plattform-ordning, som styres av Forskningsrådet.

Prosjektet tar sikte på å utvikle et system for å konvertere ammoniakk tilbake til hydrogen. Systemet vil deretter bli installert om bord på et Höegh LNG-skip. Dette vil gi en flytende mottaksterminal som kan flyttes etter behov, en løsning som krever minimal bruk av landareal og resultere i forbedret sikkerhet og konkurransedyktige hydrogenpriser, skriver Maritimt Magasin.

Det finske industrikonsernet Wärtsilä inngår også i samarbeidet. Det samme gjør Institutt for energiteknikk (IFE), Universitetet i Sørøst-Norge, Sustainable Energy Catapult og tyske BASF SE.

– Som en verdensledende tilbyder av flytende LNG-terminaler med kort leveringstid, er vi godt posisjonert for å støtte overgangen til ren, karbonfri energi. Nye og innovative løsninger må utvikles, og vi ser frem til å jobbe sammen for å sikre at vi forblir i front av det grønne skiftet, sier Erik Nyheim, administrerende direktør i Höegh LNG.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også