Statkraft-konsortie feilaktig utropt som vinner av Sørlige Nordsjø II

– Vi tror vi avventer kriteriene som er forventet å komme fra regjeringen denne uken, men det hadde vært en god nyhet, sier Geir Fuglseth i Statkraft.
TAR IKKE SEIEREN PÅ FORSKUDD: Statkrafts pressekontakt Geir Fuglseth avventer prosessen som kommer før han eventuelt tar fram champagnen. | Foto: Statkraft
TAR IKKE SEIEREN PÅ FORSKUDD: Statkrafts pressekontakt Geir Fuglseth avventer prosessen som kommer før han eventuelt tar fram champagnen. | Foto: Statkraft

NTB meldte kl. 16:13 mandag ettermiddag at arealkonkurransen allerede er avgjort. Utlysningen av havområdet skjer i slutten av uka, ifølge Olje- og energidepartementet. 

«Den planlagte vindmøllesatsingen helt sør mot den danske grensen i Nordsjøen skal til sammen produsere 3.000 megawatt. Det er Aker Offshore Wind som sammen med Statkraft og BP skal sette opp og drifte vindmøllene. De skal stå på havdyp på omtrent 60 meter.»

Dette skrev ellers etterettelige NTB mandag ettermiddag. 

Siden endelig rammeverk for havområdene Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord ifølge Olje- og energidepartementet vil bli kjent i slutten av denne uka - når de to havområdene lyses ut - kontaktet EnergiWatch NTB for å gjøre oppmerksom på informasjonen de gikk ut med. 

EnergiWatch tok også kontakt med Olje- og Energidepartementet som bekrefter at dette er en «ren feil fra NTB».

Etter å ha sjekket dette, meddelte NTB selv at de har kommet med feilinformasjon. Kl. 16:30 kom korrigeringen fra NTB.

Før NTB uttalte at de har gjort en feil, kontaktet EnergiWatch Statkraft om «nyheten». 

Gratulerer med å vinne konkurransen før den har begynt. Blir det champagne i dag?

– Vi tror vi avventer kriteriene som er forventet å komme fra regjeringen denne uken, men det hadde vært en god nyhet, sier Geir Fuglseth til EnergiWatch. 

Regjeringen har lagt opp til at kun et konsortie eller aktør vil vinne fram i konkurransen om å bli tildelt areal på Sørlige Nordsjø II. 

Slik så meldingen ut. | Foto: Skjermdump fra NTB
Slik så meldingen ut. | Foto: Skjermdump fra NTB

Slik ser den oppdaterte - og korrekte - meldingen fra NTB ut: 

«Den planlagte vindmøllesatsingen helt sør mot den danske grensen i Nordsjøen skal til sammen produsere 3.000 megawatt.

Det er per nå ikke bestemt hvem som skal sette opp og drifte vindmøllene. Dette skal lyses ut innen utgangen av 1. kvartal. Aker Offshore Wind har gått sammen med Statkraft og BP og meldt interesse, og det samme har en gruppering bestående av Equinor, RWE og Hydro».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også