Deep Wind Offshore ansetter Dagbladet-kommentator

Geir Ramnefjell skal først skrive ferdig prosjektoppgave om havvind på BI, og så skal han jobbe med energiomstillingen i praksis.
DAGBLADET TIL HAVVIND: Geir Ramnefjell går fra Dagbladet til Deep Wind Offshore. | Foto: Marcus Emil Christensen
DAGBLADET TIL HAVVIND: Geir Ramnefjell går fra Dagbladet til Deep Wind Offshore. | Foto: Marcus Emil Christensen

– Vi ansetter betydelig for tiden. Som selskap er vi nå godt etablert, sier administrerende direktør Knut Vassbotn til EnergiWatch. 

Tre dager etter det ble kjent at haugesundsbaserte Deep Wind Offshore ansetter ny juridisk direktør, meldte KOM24 at Dagbladets avgåtte politiske redaktør, Geir Ramnefjell, blir ny head of governmental affairs i samme selskap. 

For drøye to uker siden skrev EnergiWatch om at Deep Wind Offshore inngår partnerskap med tungvekteren BP om fire prosjekter på totalt 6 GW i Sør-Korea. Siden Vassbotn og Hans Petter Øvrevik grunnla selskapet i 2020, har Deep Wind Offshore rukket å bli en havvind-aktør å regne med. 

– Det er naturlig å styrke laget. Vi tror han kan være en fin tilvekst. Vi trenger sånne markante profiler i bransjen - om vi skal klare å få til det vi ønsker, sier Vassbotn om Ramnefjell. 

Hvorfor trenger dere sånne profiler?

– Jeg oppfatter Geir som en som har tatt et aktivt valg for fornybart. Han er brennende engasjert i hvordan Norge skal dekarboniseres. Han tør å stå i den krevende situasjonen det er å få etablert mer elektrisk produksjonskapasistet. 

Bakgrunnen for ansettelsen av Ramnefjell er at Deep Wind Offshore ser et behov for å styrke satsingen i det politiske landskapet.

– Vi trenger en opplyst debatt. Hvordan man skal få til energiomstillingen som opplagt er der, forklarer Vassbotn - som ser for seg at Ramnefjell blir en viktig bidragsyter til å løfte debatten. 

EnergiWatch forteller den avgåtte politiske redaktøren om godordene fra sin nye sjef. 

– Det er kjempehyggelig å gi meg så fine skussmål. Jeg gleder meg veldig mye til å begynne. Det er en veldig riktig beskrivelse av motivasjonen min. De jobber med omstilling i praksis som jeg har skrevet drøssevis av kommentarartikler om i mange år. Dette selskapet har jeg veldig stor tro på, med en svært kompetent stab, sier Ramnefjell. 

Han tar for tiden et executive masterprogram på BI, som består av etårige kurs. Første året handlet om strategisk ledelse, andre året om grønn vekst og konkurransekraft. 

– Jeg skriver en større prosjektoppgave. I høst blinket jeg meg ut å skrive om havvind. Da har Deep Wind Offshore vært et selskap jeg har snakket med i den forbindelse, forteller Ramnefjell. 

Før han begynner 1. juni, skal han skrive ferdig oppgaven. Den handler om havvind på norsk sokkel, der Deep Wind Offshore skal kjempe om arealtildelinger. 

– At jeg får en ny tilknytning til selskapet underveis i skrivingen, blir krydder for metoderapporten, smiler han. 

Ramnefjell skal jobbe med analyse av den politiske situasjonen fra Oslo. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også