Statkraft og kjemiselskapet Inovyn i Bamble har signert to langsiktige kraftavtaler

– Hvis vi ikke hadde fått på plass en kontrakt før mai måtte vi kjørt anleggene på spotpris.
LANGSIKTIGE KRAFTAVTALER: Statkraft og Inovyn har signert to kraftavtaler som skal sikre mesteparten av kraften som trengs til produksjonen på Rafnes og Herøya i Vestfold og Telemark. | Foto: Anders Lie Brenna
LANGSIKTIGE KRAFTAVTALER: Statkraft og Inovyn har signert to kraftavtaler som skal sikre mesteparten av kraften som trengs til produksjonen på Rafnes og Herøya i Vestfold og Telemark. | Foto: Anders Lie Brenna
NTB

Statkraft og Inovyn har signert to kraftavtaler som skal sikre mesteparten av kraften som trengs til produksjonen på Rafnes og Herøya i Vestfold og Telemark.

Den største kraftavtalen har ifølge en pressemelding en effekt på 100 MW og en årlig kraftmengde på 876 GWh fornybar energi. Den nye langsiktige avtalen erstatter den eksisterende kraftavtalen som utløper i mai 2023.

Den andre avtalen er på inntil 30 MW og sikrer bedriften ytterligere 263 GWh per år fra 2026. Avtalen er knyttet til Ineos Inovyns utviklingsplaner for å elektrifisere prosesser og produsere hydrogen for å ytterligere redusere CO2-utslippene ved anlegget på Rafnes.

Avtalene skal sikre leveranse av fornybar energi fra Statkrafts norske kraftverk.

– Avtalen understreker Statkrafts viktige rolle som storleverandør til norsk industri og viser at det er mulig å sikre langsiktige kraftkontrakter også i dagens marked, sier Hallvard Granheim, konserndirektør Marked i Statkraft, i en pressemelding.

– Hvis vi ikke hadde fått på plass en kontrakt før mai måtte vi kjørt anleggene på spotpris, sier styreleder, Nils Eirik Stamland, i Inovyn Norge.

– Vi står for om lag én prosent av Norges årlige strømforbruk, og med de volatile prisene vi har sett så hadde det vært risiko for at anlegget måtte stenges ned i perioder. Det er krevende tider med høye energipriser, resesjon i markedene og høye råstoffpriser, som utfordrer lønnsomheten, legger han til.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også