Fyllingsgraden sank 2,3 prosentpoeng i forrige uke

I norske vannmagasin lå den samlede fyllingsgraden på 56,2 prosent ved slutten av forrige uke. Fyllingsgraden er da ned 2,3 prosentpoeng fra uke 3.
NOE NED: NVE slapp nye magasintall onsdag. Bildet viser Hunderfossen kraftstasjon i Gudbrandsdalslågen. | Foto: Pål Kleiven/NTB
NOE NED: NVE slapp nye magasintall onsdag. Bildet viser Hunderfossen kraftstasjon i Gudbrandsdalslågen. | Foto: Pål Kleiven/NTB
NTB

Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Den samlede graden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 59,1 prosent. Det er magasinene i Sørvest- og Midt-Norge som trekker ned.

I Sørvest- og Midt-Norge lå fyllingsgraden under det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Sørvest-Norge lå nivået på 56,38 prosent, ned 2,5 prosentpoeng fra uken før. I Midt-Norge lå nivået på 44 prosent, ned 1 prosentpoeng fra uken før.

I Øst-, Nord- og Vest-Norge lå fyllingsgraden over det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Øst-Norge lå nivået på 51,25 prosent, ned 4,2 prosentpoeng fra uken før.

I Nord-Norge lå nivået på 61,53 prosent, ned 0,9 prosentpoeng fra uken før. I Vest-Norge lå nivået på 57,46 prosent, ned 3,5 prosentpoeng fra uken før.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også