Vil ha havvind-direktorat i Kristansand

– Dersom det skal opprettes et eget direktorat for havvind, så kan ikke dette havne noe annet sted, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.
HAVVIND-AMBISJONER: Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap), her på besøk hos Rec Solar i fjor. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
HAVVIND-AMBISJONER: Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap), her på besøk hos Rec Solar i fjor. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Agder fikk fem millioner øremerkede kroner over statsbudsjettet for å bygge opp kompetanse innenfor havvind. Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) leder styringsgruppa som arbeider for å bygge opp et nasjonalt kompetansesenter for havvind.

Han ønsker at de ønsker å gjøre kompetansesenteret større på sikt, og ser for seg et direktorat.

– Vi tenker at dersom det skal opprettes et eget direktorat for havvind, så kan ikke dette havne noe annet sted enn i Kristiansand, sier ordføreren til Fædrelandsvennen.

Ifølge avisen har flere aktører i Rogaland tatt til orde for at Oljedirektoratet i Stavanger gjøres om til et såkalt sokkeldirektorat - der havvind er inkludert. 

Det synes både Skisland og Rune Klausen, leder for organisasjonen Fremtidens havvind, er en dårlig idé.

– Vi kan ikke blande havvind med olje. Det er for forskjellig. Du kan heller ikke bruke det samme regelverket. I oljebransjen har du store, flytende installasjoner med høye marginer og mennesker om bord. Det har du ikke innenfor havvind, derfor trenger vi noe helt nytt, sier Klausen til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også