Investerer milliarder i batterifabrikk i Trøndelag

Lars Helge Helvig og tidligere Morrow-direktør Terje Andersen skal ansette opp mot 2500 personer i nyoppstartede Elinor Batteries. Prosjektet har en verdi på 30 milliarder.
NY FABRIKK: Elinor Batteries bygger ny fabrikk i Trøndelag. | Foto: Elinor Batteries
NY FABRIKK: Elinor Batteries bygger ny fabrikk i Trøndelag. | Foto: Elinor Batteries

Fabrikken skal ligge i Orkland kommune i Trøndelag. Byggingen starter i 2024. Første modul skal etter planen stå ferdig i 2026. I første omgang skal Elinor Batteries produsere batterier for stasjonær lagring av strøm.

– Batteriproduksjon i stor skala er helt avgjørende for at vi skal lykkes med det grønne skiftet, sier Lars Helge Helvig i pressemeldingen.

Han har tjent gode penger på sine investeringer i mer enn 30 forskjellige selskaper, de aller fleste innen fornybarbransjen. Nå går han sammen med Terje Andersen, som blir administrerende direktør i den nye satsingen. Han var nylig leder for Morrow Batteries i Arendal.

– Elektrifiseringen av samfunnet gjør at behovet for batterier over hele verden øker for hver dag som går. At EU skal gjøre seg mindre avhengige av batterier produsert i Asia, åpner også opp for et enda større marked i Europa, sier Andersen i meldingen.

Den første modulen vil kreve investeringer på om lag 10 milliarder kroner. Det planlegges tre moduler frem til 2030. Ved fullskala produksjon vil kapasiteten være på om lag 40 GWh, opplyser det ferske selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også