Forskningsrådet støtter miljøvennlig energi med 81 millioner

Innovasjonsprosjekter som dette er viktige i den grønne omstillingen av norsk næringsliv og for klimaet og naturen.
81 MILLIONER: Tre vindkraftprosjekter får penger fra Forskningsrådet til å forbedre vindløsninger. | Foto: Forskningsrådet
81 MILLIONER: Tre vindkraftprosjekter får penger fra Forskningsrådet til å forbedre vindløsninger. | Foto: Forskningsrådet

10 prosekter får penger fra Forskningsrådet til forskning og utvikling innen miljøvennlig teknologi. Tre av de går på vindkraft, og tre innen batteriteknologi.

De tre vindkraftprosjektene går på kontrollsystem for flytende vindturbiner, rengjøring av kjettinger som holder flytende vindturbiner på plass uten å ta de opp av vannet, og reduksjon av problemer med ising på vindturbiner.

Batteriprosjektene inkluderer termisk regulering av batterier i tunge elektriske kjøretøy, metoder for å klassifisere battericeller for gjenbruk, og hard karbon fra biomasse.

– Disse vindkraft- og batteriprosjektene kan bli viktige for videre utvikling av norske teknologimiljøer og norsk næringsliv på området. Norge er en verdensledende energinasjon, men likevel trenger vi mer forskning og innovasjon for å styrke norsk næringsliv og bidra til FNs bærekraftmål, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en pressemelding.


– Innovasjonsprosjekter som dette er viktige i den grønne omstillingen av norsk næringsliv og for klimaet og naturen, sier Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også