Fengsel vil sette opp egen vindturbin

Åna fengsel vil bli Norges første energinøytrale fengsel.
FENGSELSTURBIN: Åna fengsel vil sette opp en vindturbin for å bli Norges første energinøytrale fengsel. | Foto: Anders Lie Brenna
FENGSELSTURBIN: Åna fengsel vil sette opp en vindturbin for å bli Norges første energinøytrale fengsel. | Foto: Anders Lie Brenna

Kriminalomsorgen og Statsbygg ønsker å gjøre Åna fengsel i Rogaland til Norges første energinøytrale fengsel. For å få til det trenger de lokal energiproduksjon, og de ønsker nå å sette opp en 84 meter høy vindturbin med et vingespenn på 48 meter på fengselsområde. Det skriver lokalavisen Jærbladet.

Fengselet har allerede kuttet strømforbruket med 60 prosent gjennom en rekke større strømsparetiltak, men det bruker fremdeles 2,5 MWh i året. Det vil kunne dekkes inn hvis de får lov til å sette opp en vindturbin.

Fengselet påpeker at dette også vil kunne bidra til bedre økonomi, og at det kan være et nyttig kompetansetiltak for de ansatte.

– Dette tiltaket vil bedre økonomien til fengselet og sikre eksistensen til fengselet og arbeidsplassene det medfører, skriver de til kommunen, heter det i brevet, ifølge Jærbladet.

I brevet påpekes det også at fengselseiendomen ligger nært Høg-Jæren vindpark, og at en turbin derfor ikke blir noe helt nytt i området.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også