Over 800 artikler om fyllingsgraden på én måned

– Det har vært stor pågang på det. Vi har måttet lære opp folk i nye ting, og det er jo andre ting vi ikke får gjort.
FYLLINGSGRADEN ENGASJERER: Ann Østenby må ofte svare på spørsmål fra pressen om fyllingsgraden i norske vannmagasiner. | Foto: Anders Lie Brenna
FYLLINGSGRADEN ENGASJERER: Ann Østenby må ofte svare på spørsmål fra pressen om fyllingsgraden i norske vannmagasiner. | Foto: Anders Lie Brenna

Fagbladet Journalisten.no skriver om pressen, og de har merket seg økt interesse for energibransjen, strømpriser og stadig mer tekniske temaer fra strømmarkedet.

Nå har de fått medieovervåkningsbyrået Retriever til å analysere pressedekningen av fyllingsgraden, og der kommer det frem at oppmerksomheten rundt vannmagasinene er større enn noen gang tidligere.

For mens det i august i fjor ble skrevet 63 saker om fyllingsgraden, ble det publisert over 800 artikler om temaet i august i år.

– Det har vært stor pågang på det. Vi har måttet lære opp folk i nye ting, og det er jo andre ting vi ikke får gjort. Det tar ganske mye tid å forberede seg på mediehenvendelser, og andre henvendelser, sier seksjonssjef for kraftsituasjon og ressurser i direktoratet, Ann Myhrer Østenby til Journalisten.no.

Hun forteller Journalisten.no at de ofte merker økt pågang fra pressen når strømprisene er høye, og hun synes det er fint at det også er stor interesse for mer smale temaer som fyllingsgraden.

– Det er hyggelig at man bryr seg om fagfeltet. Å svare på henvendelser fra medier er også et ansvar vi har, men vi synes jo ikke det er hyggelig med så høye kraftpriser at folk sliter med å betale regningene sine, sier Østenby til Journalisten.no


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også