Mer strøm fra solceller og vindturbiner i Danmark i år enn i fjor

– Vi får mer grønn strøm, mer CO2-fri strøm og mer billig strøm inn i elnettet i Danmark.
MER FORNYBART: – Vi får mer grønn strøm, mer CO2-fri strøm og mer billig strøm inn i elnettet i Danmark. | Foto: Paul Kleiven / NTB
MER FORNYBART: – Vi får mer grønn strøm, mer CO2-fri strøm og mer billig strøm inn i elnettet i Danmark. | Foto: Paul Kleiven / NTB

Danske solcellepaneler og vindturbiner har produsert mer strøm hittil i år enn de gjorde i hele fjor, opplyser Green Power Denmark.

– Det viser at vi får mer grønn strøm, mer CO2-fri strøm og mer billig strøm inn i elnettet i Danmark, sier direktør Kristian Jensen i næringslivsorganisasjonen.

En av grunnene til den økte produksjonen av grønn strøm er at havvindparken Kriegers Flak har vært i drift i hele år. Den ble innviet i 2021.

I tillegg har været bidratt. Sola har skint når det ikke har vært vind, og omvendt. Det betyr stabilt nivå av sol- og vindenergi, skriver Green Power Denmark.

Hvis den høye produksjonen fortsetter året ut, mener organisasjonen at over halvparten av Danmarks strømforbruk kommer fra grønn strømproduksjon.

– Det er viktig fordi høy produksjon av grønn energi frigjør oss fra avhengigheten av naturgass, er med på å frigjøre oss fra Putin og også bidrar til at Danmark når vårt klimamål, sier Jensen.

Han håper på godkjenning av mange nye solceller og vindturbiner neste år.

– Jo raskere vi får opp produksjonen av grønn strøm, desto raskere er vi fri fra russisk gass, og desto raskere får vi ned prisen på strøm i Danmark, sier han.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også