Eviny flytter kontrakter fra Nasdaq til bilaterale avtaler

– Nå er forhåndssalget redusert til 4,0 TWh fordi vi ikke har erstattet realiserte kontrakter.
REDUSERT SIKRING: – Ved utgangen av andre kvartal hadde vi forhåndsolgt 4,4 TWh kraft. Nå er forhåndssalget redusert til 4,0 TWh fordi vi ikke har erstattet realiserte kontrakter. | Foto: Anders Lie Brenna
REDUSERT SIKRING: – Ved utgangen av andre kvartal hadde vi forhåndsolgt 4,4 TWh kraft. Nå er forhåndssalget redusert til 4,0 TWh fordi vi ikke har erstattet realiserte kontrakter. | Foto: Anders Lie Brenna

Eviny har lagt frem resultatene for årets tredje kvartal, og de viser et konsernresultat på 313 millioner kroner.

Kraftkonsernet benytter samtidig anledningen til å påpeke at høye strømpriser gir et godt underliggende resultat, men at regjeringens skatteforslag vil svekke investeringsevnen og utbyttegrunnlaget for 2022. De anslår ekstraregningen til å utgjøre ca. 2,5 milliarder kroner i 2022.

– Det er riktig at vi som bransje skal bidra ekstra til samfunnet i denne krevende tiden, men innretningen på skatteforslaget har flere uheldige sider. Det vil svekke økonomien hos våre eiere og vertskommuner, og det kan bremse farten i det grønne skiftet, sier Kristin Aadland, konstituert konsernsjef i Eviny, i en pressemelding.

Fyllingsgraden har fått mye oppmerksomhet i år, men Eviny er fornøyd med situasjonen i sine magasiner.

– Vi planlegger for at vi skal ha nok vann til vinteren, så derfor har vi produsert mindre fra de magasinene der vi har god kontroll på vannet. I andre magasin kan det være risiko for flom, og da må vi produsere for å unngå vanntap, sier Aadland.

Hamlagrøvatnet har tilnærmet normal vannstand nå.
Hamlagrøvatnet har tilnærmet normal vannstand nå.

Selskapet opplyser at de har produsert 1,8 TWh i tredje kvartal, og at det er 0,5 TWh mer enn i samme periode i fjor.

Eviny benytter seg av prissikring for å jevne ut prissvingninger i kraftmarkedet. Verdiendringer på kraftkontrakter belastet regnskapstallene med et bokført tap på 2,2 milliarder kroner.

Nå har de redusert mengden forhåndssolgt kraft, og går også mer og mer over fra Nasdaq til bilaterale avtaler.

– Ved utgangen av andre kvartal hadde vi forhåndsolgt 4,4 TWh kraft. Nå er forhåndssalget redusert til 4,0 TWh fordi vi ikke har erstattet realiserte kontrakter. I løpet av tredje kvartal har vi også flyttet eksponering i kontrakter på kraftbørsen Nasdaq over til kontrakter med bilaterale motparter, opplyser Aadland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også