Haram Kraft betaler frivillig «ulempeskatt» for åtte vindturbiner

Vindkraftparken betaler én million i eiendomsskatt. Kommunen er skuffet, da de trodde de skulle få mer.
Årlig million: Haram Kraft betaler ca. én million i årlig eiendomsskatt for vindturbinene på Haramsøy. Kommunen trodde de skulle få mer. | Foto: Anders Lie Brenna
Årlig million: Haram Kraft betaler ca. én million i årlig eiendomsskatt for vindturbinene på Haramsøy. Kommunen trodde de skulle få mer. | Foto: Anders Lie Brenna

Vindkraftutbyggeren Haram Kraft har inngått en frivillig avtale om å betale én million i eiendomsskatt hvert år for de åtte 150 meter høye vindturbinene på Haramsøya.

– Vi må godta det som ligger i denne saken, ettersom dette er en frivillig avtale der utbyggeren tilbyr seg å betale eiendomsskatt, sier varaordfører Vebjørn Krogsæter på Haramsøya til Sunnmørsposten.

Det er mindre enn hva kommunen så for seg da de behandlet saken, og varaordføreren legger ikke skjul på at han er skuffet.

– Likevel er jeg kritisk til at summen er vesentlig lavere enn regneeksemplene som ble gitt i de tidlige fasene. Det var ikke en del av Haram kommune sin behandling av saken den gangen, men skapte likevel et inntrykk av at det ville ligge en god del igjen i lokalsamfunnet gjennom en slik avtale. I realiteten har det blitt langt mindre, sier Krogsæter til Sunnmørsposten.

Pengene skal settes inn på et kommunalt vindkraftfond som skal komme de lokale innbyggerne tilgode.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også