Bedrifter vil produsere egen vindkraft langs E18

Kan være i gang allerede neste år.
MER AV DETTE? Bedrifter vil ha vindkraft for å bøte på høye strømutgifter, skriver Fedrelandsvennen. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox
MER AV DETTE? Bedrifter vil ha vindkraft for å bøte på høye strømutgifter, skriver Fedrelandsvennen. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox

På Kjerlingland like ved E18 har Lillesand kommune lagt til rette for næring. Men nye bedrifter som vil etablere seg der i framtida, kan få problemer på grunn av manglende tilgang til strøm. De som allerede er etablert der, sliter med høye strømutgifter, skriver Fedrelandsvennen.

Selskapene Greenstat og JBU Fornybar Energi har allerede lansert planer om to turbiner på opptil 115 meter høyde. Nå vil matvareprodusent Gorines AS sette opp en enkelt vindturbin på andre siden av veien, for å produsere det bransjen kalles «nærvind» eller «industrivind». De håper å ha en turbin klar allerede neste år.

Energiproduksjonen fra vindturbinene skal i all hovedsak brukes til å produsere hydrogen til tungtransport.

– Dette er områder som allerede er nedbygd, og vindturbinene er betydelig lavere enn de som er i en vanlig vindpark. Det gjør at dette er mye lettere å si ja til enn annen vindkraft, sier Einar Holmer-Hoven (H), ordfører i Lillesand, til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også