Fyllingsgraden i Norge markant opp

Fyllingsgraden totalt i Norge økte 4 prosentpoeng fra uken før.

Samlet sett lå fyllingsgraden i vannmagasinene i Norge på 73,4 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 40. Det er en økning på 4 prosentpoeng fra uken i forveien.

Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Normalen de siste 20 årene har vært et nivå på 81,7 prosent på denne tiden av året. Det er magasinene i Øst-Norge som trekker ned.

I Øst-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene. Der lå nivået på 79,35 prosent, opp 3,3 prosentpoeng fra uken før. Forrige laveste nivå der var på 80,41 prosent.

I Sørvest- og Vest-Norge lå fyllingsgraden under det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Sørvest-Norge lå nivået på 59,12 prosent, opp 5,9 prosentpoeng fra uken før. I Vest-Norge lå nivået på 77,22 prosent, opp 4,9 prosentpoeng fra uken før.

I Midt- og Nord-Norge lå fyllingsgraden over det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Midt-Norge lå nivået på 83,34 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra uken før. I Nord-Norge lå nivået på 87,93 prosent, opp 0,8 prosentpoeng fra uken før.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også